Перейти к основному содержанию
Varhaiskasvatus

Varhaiskasvatus on alle kouluikäisen lapsen hoitoa, kasvatusta, ohjausta ja opetusta.

Asiakaslähtöisyys on meille tärkeää. Tavoitteenamme on tarjota perheille hyvää ja laadukasta kotikasvatusta tukevaa varhaiskasvatusta perheen tarpeiden ja toiveiden mukaisesti yhteistyössä eri varhaiskasvatus yksiköiden välillä.

Kaupungissamme varhaiskasvatusta järjestetään päiväkodeissa, perhepäivähoidossa ja ryhmäperhepäivähoidossa. Varhaiskasvatus toimii myös osana ennaltaehkäisevää ja kuntouttavaa lastensuojelutyötä sekä antaa esiopetuksen avulla lapsille valmiuksia koulunkäynnin aloittamiseen.

 

 

Kaupungin varhaiskasvatuspaikkaa haetaan sähköisesti CGI Vesan kautta. Mikäli sähköisen hakemuksen jättäminen ei ole mahdollista, olkaa yhteydessä varhaiskasvatustoimistoon. Toistaiseksi sähköistä hakemusta eivät voi tehdä ulkopaikkakuntalaiset tai henkilöt, joilla ei ole suomalaista henkilötunnusta.

 

Palveluseteliä haetaan CGI Vesassa tekemällä varhaiskasvatushakemus yksityiseen päiväkotiin. Ohjelma muodostaa automaattisesti varhaiskasvatushakemuksesta palvelusetelihakemuksen.

 

CGI Vesa-ohjelma on otettu käyttöön kaupungin varhaiskasvatuksessa tammikuussa 2024. Ohjeistus CGI Vesan käyttöön löytyy täältä. Hakemusten lisäksi CGI Vesan kautta ilmoitetaan lasten hoitoajat ja poissaolot, lupa-asiat ja tehdään tuloselvitys varhaiskasvatuksen asiakasmaksun määrittämiseen.

 

 

Huomioitavaa CGI Vesaan siirtyessä

 

Hoitoaikojen ilmoittautumisen lukkiutuminen aikaistui CGI Vesaan siirtyessä. Aikaisemmin lukkiutuminen tapahtui maanantaina klo 12:00, mutta CGI Vesassa lukkiutuminen tapahtuu sunnuntain ja maanantain välisenä yönä.  https://haapavesi.cgivesa.fi

 

CGI Vesassa varhaiskasvatuksen laajuus muuttuu kuukaudesta viikkoon. Alla olevista taulukoista näet miten sijoituspäätöksen laajuus muuttuu. Voimassa olevat sijoituspäätökset ovat automaattisesti muutettu kuukauden tunneista viikkotunteihin. Laskutus pysyy samana, vaikka sijoituspäätöksen laajuus muuttuu.

 

 

 

Linkit vanhemmille

 

CGI Vesa

Varhaiskasvatukseen hakeminen
Palvelusetelin hakeminen
=varhaiskasvatushakemus yksityiseen päiväkotiin
Hoitoaikojen ilmoittaminen
Tuloselvitys
 

Maksulaskuri

Varhaiskasvatuksen asiakasmaksun laskeminen

 

Vasu

Haapaveden kaupungin varhaiskasvatussuunnitelma

Lapsen varhaiskasvatussuunnitelma

 

Lomakkeet

Varhaiskasvatuksen sijoituksen muutos

Varhaiskasvatuksen sijoituksen muutos -yksityinen varhaiskasvatus

Varhaiskasvatuspaikan irtisanominen

Kuntalisähakemus

Hakemus yksityiseksi varhaiskasvatuksen palveluntuottajaksi