Перейти к основному содержанию
Seppo Aho

Esiopetus

Esiopetus on lapsen kasvua, kehitystä ja oppimista tukevaa toimintaa. Esiopetusta on neljä tuntia päivässä, maanantaista torstaihin 8:45-12:45 ja perjantaisin 8:45-12:00. Esiopetusta järjestetään koulun työ- ja loma-aikojen mukaan ja se on perheille maksutonta.

Varhaiskasvatuksessa esiopetusta järjestetään Ahjolan ja Onnimannin päiväkodeissa lapsille, jotka esiopetuksen lisäksi tarvitsevat täydentävää varhaiskasvatusta. Myös yksityisessä Taikapuiston päiväkodissa järjestetään esiopetusta.

Lapsille, jotka osallistuvat vain esiopetukseen, esiopetus järjestetään pääsääntöisesti kouluilla. Esiopetusasioissa palvelee varhaiskasvatustoimiston lisäksi myös koulutoimisto.

Varhaiskasvatuksessa olevien esikoululaisten on mahdollista saada taksikuljetus esiopetukseen, mikäli matka kotoa esiopetukseen on yli 3 km. Taksikuljetus koskee vain kuljetuksia suoraan esiopetukseen, ei varhaiskasvatukseen. Koulukuljetushakemukset toimitetaan varhaiskasvatuksen sihteerille Tiia-Sofia Laitilalle. Voit toimittaa hakemukset sähköpostitse osoitteeseen tiia-sofia.laitila@haapavesi.fi

Hakuaika syksyllä 2023 alkavaan esiopetukseen on käynnissä. Huoltajille on jaettu ilmoittautumislomakkeet postitse, joiden palautusaika on perjantaihin 10.2.2023 mennessä. Lomakkeet palautetaan varhaiskasvatustoimistoon, osoitteeseen Kirkkotie 15.

Kaksivuotiseen esiopetuskokeiluun osallistuvat lapset jatkavat päiväkodeissa omissa ryhmissään.

 

Katso myös
Esiopetuksen OPS

logo-mobi_0.png

Хаапавеси

TÄHTELÄNKUJA 1
86601 HAAPAVESI

тел. +358 447591300


NEUVONTA@HAAPAVESI.FI

Хаапавеси брошюра
haapavesi_ru-1.png

Хаапавеси в Facebook