Перейти к основному содержанию
Kaavoitus ja tontit

Haapaveden kaupungilla on myytävänä vapaita omakotirakennuspaikkoja keskustan läheisyydessä, tutustu niihin kaupungin myytävät tontit -sivulla. Voit tutustua tontteihin myös tonttikarttapalvelussa.

Vapaat omakotirakennustontit sijaitsevat uudella asemakaava-alueella Erkkisenniemessä Korvenkujalla ja Mannilantiellä sekä Vinolantiellä, Länsi-Huiskan alueella (tonttijaon muutos korttelit 702 ja 704) Haapajärven eteläpuolella. Lisäksi vapaita tontteja on Raatesuolla sekä yksi tontti Kukkerinpuron alueella Vierustiellä. Tonttien pinta-ala Erkkisenniemessä vaihtelee välillä 1496–2020 m2, Länsi-Huiskassa 1925–2400 mja muualla 1100–1600 m2.

Kun löydät mieleisesi tontin voit hakea varausta täytettävällä ja tulostettavalla pdf-lomakkeella tai kaupungin myytävät tontit-sivun "Varaa rakennuspaikka" -painikkeella, joka löytyy tontin tietojen kohdalta vasemmalta. Tämän sivun liitetiedostoissa on myös muuta informaatiota ja materiaalia Haapaveden tonttitarjonnasta.
 

Haapaveden maankäytön kehityskuva 2050 – Voimaa vehreydestä

Haapavesi valittiin Oulun yliopiston arkkitehtuurin tiedekunnan  vuosittain  järjestämän  Kuntasuunnittelun kurssin (15 op) ja Yhdyskuntasuunnittelun erikoiskurssin (5-10 op) kohteeksi syksyllä 2017. Erityisesti kansanmusiikki- ja maailmanmusiikkitapahtuman Haapavesi Folk Music Festivalin ja Oltermanni-juuston kotikaupunkina tunnettu Haapavesi haluaa kehittyä vetovoimaisena asuin- ja yritysympäristönä, jossa paikkakunnan omia voimavaroja hyödynnetään kestävällä tavalla.

Suunnittelutehtävään tarttui kaksitoista innostunutta Oulun yliopiston maisterivaiheen arkkitehtuurin ja maantieteen opiskelijaa. Lopputuotos Haapavesi – Voimaa vehreydestä sisältää kehitysajatuksia liikennejärjestelyihin, rakennuskannan laajentamiseen ja ylläpitoon, elinkeinoelämän kehitykseen sekä vapaa-ajan puitteiden kehittämiseen ja markkinointiin.  Maankäytön kehityskuvan avulla Haapaveden kaupunki voi parantaa elinvoimaisuuttaan seuraavan 30 vuoden aikana.

Tutustu lopputulokseen täällä.
 

Henkilökunta

Maankäyttöpäällikkö
Paulos Teka                                                                                 
Puh. 044 7591 206        
Sähköposti: etunimi.sukunimi@haapavesi.fi  

                                                               

Muut yhteystiedot

Sähköpostiosoite
etunimi.sukunimi(at)haapavesi.fi

Käyntiosoite
Kaupungintalo
Tähtelänkuja 1
86600 Haapavesi

Postiosoite
PL 40
86601 Haapavesi

Tonttivaraukset
Maankäyttöpäällikkö
Paulos Teka
Puh. 044 7591 206

Rakennusoikeuden ja -määräysten tiedustelut
Rakennustarkastaja
Mikko Koskela
Puh. 044 7591 203

Ilmoitukset tonttipörssiin
Maankäyttöpäällikkö
Paulos Teka
Puh. 044 7591 206

Vesi- ja viemäriliittymisasiat
Haapaveden Energia ja Vesi Oy
Vesihuoltopäällikkö
Paavo Mäkinen
Puh. 044 7591 207