Skip to main content
Linja-autoyhteydet

Haapavedelle kulkee suoria linja-autovuoroja useista eri suunnista ympäri vuoden. Linja-autojen saapumis- ja lähtöpaikka Haapaveden keskustassa sijaitsee liikuntahallin lähettyvillä osoitteessa Urheilutie 49. Jäljempänä on kerrottu lisätietoja eri suuntien linja-autoliikenteestä.

 

Ylivieska-Haapavesi-Piippola-Pulkkila-Pyhäntä

Reitillä ajetaan arkipäivisin, lauantaisin ja sunnuntaisin ympäri vuoden. Koulupäivinä vuorot kuljettavat toisen asteen opiskelijoita Haapavedellä, Piippolassa ja Ylivieskassa sijaitseviin oppilaitoksiin. Vuoroilla pääsee myös asioimaan Ylivieskaan arkipäivisin ja lauantaisin.

 

Kalajoki-Oulainen-Haapavesi-Kärsämäki-Pyhäsalmi

Reitillä ajetaan arkipäivisin, lauantaisin ja sunnuntaisin ympäri vuoden. Pyhäsalmelle asti ajetaan vain koulupäivisin. Koulupäivinä vuorot kuljettavat toisen asteen opiskelijoita Haapavedellä ja Oulaisissa sijaitseviin oppilaitoksiin. Vuoroilla pääsee myös asioimaan koulupäivisin Oulaskankaan sairaalaan.

 

Haapavesi-Nivala

Reitillä ajetaan koulupäivisin, ja vuorot kuljettavat toisen asteen opiskelijoita Nivalassa sijaitseviin oppilaitoksiin.

 

Matkaketjut ja vaihtoyhteydet kaukoliikenteeseen

Matkaketjulla tarkoitetaan matkaa, johon sisältyy yksi tai useampia sujuvia vaihtoja. Matkaketju voi koostua juna- tai linja-autovuoroista. Matkaketjujen aikataulut ovat saatavilla Matkahuollon reittioppaasta sekä Reitit ja liput -mobiilisovelluksesta tai Google Mapsista.

Haapaveden ja Ylivieskan, Haapaveden ja Kärsämäen sekä Haapaveden ja Pulkkilan välisiltä linja-autovuoroilta on vaihtoyhteyksiä kaukoliikenteen verkkoon. Ylivieskan rautatieasemalla vaihtoyhteyksiä on Helsingin ja Oulun sekä Iisalmen ja Ylivieskan väliseen junaliikenteeseen, Kärsämäellä ja Pulkkilassa taas Jyväskylän ja Oulun väliseen linja-autojen kaukoliikenteeseen.

 

Lipputuotteet ja aikataulut

Lipputuotteita edellä mainittujen reittien linja-autovuoroihin myydään verkossa Matkahuollon aikatauluhaussa sekä Reitit ja liput -mobiilisovelluksessa. Mobiilisovelluksesta voi ostaa myös sarjalippuja sekä opiskelijoiden lipputuotteita. Osassa linja-autovuoroista kertalippuja myydään käteisellä sekä yleisimmillä pankki- ja luottokorteilla. Vuorojen aikataulut ovat saatavilla Matkahuollon aikatauluhausta, reittioppaasta ja Reitit ja liput -mobiilisovelluksesta sekä Google Mapsista.

Junavuorojen lipputuotteita ja aikatauluja on saatavilla mm. VR:n verkkosivuilta. Kaukoliikenteen linja-autovuorojen lipputuotteet ja aikataulut ovat saatavilla joko yllä mainituista Matkahuollon palveluista tai liikennöitsijöiden omilta verkkosivuilta.

Tärkeitä linkkejä:

 

Matkahuollon reittiopas 

https://reittiopas.matkahuolto.fi/

 

Matkahuollon Reitit ja liput -mobiilisovellus 

https://www.matkahuolto.fi/matkustajat/reitit-ja-liput-mobiilisovellus

 

Matkahuollon aikatauluhaku 

www.matkahuolto.fi

 

Google Maps 

https://maps.google.fi

 

VR:n verkkosivut 

www.vr.fi