Hyppää pääsisältöön
Teatteri
Päättyy
Tapahtumapaikka
Kulttuurikeskus Kirnu
Tapahtumapaikan osoite
Juustomäentie 11
Järjestäjä
Teatteri Lipstikka
Yhteyshenkilön nimi
Pia Varuhin-Palo
Keltainen pallo

Teatteriryhmä Lipstikka on jo liki 20 vuoden ajan tehnyt Haapavedellä kunnianhimoista harrastajateatteria vaihtuvien ohjaajien johdolla. Ryhmän toiminnassa on alusta asti ollut mukana Jokihelmen opiston esittävien taiteiden opettaja Pia Varuhin-Palo. Lipstikka on ollut hänelle vapaa-ajan henkireikä, tarpeellinen aikuisyhteisö.

Työssään Varuhin-Palo on mm. ohjannut lasten ja nuorten tanssiteatteri TilleriTalleria. Viimeisin iso menestys oli Tyttömetsä, joka sai haltioituneen vastaanoton vierailuesityksissä Kansallisteatterissa Nuori näyttämö -hankkeen päätapahtumassa, Jyväskylän Harrastajateatterikesässä ja Hailuodon teatterifestivaaleilla. Viimeistään siinä tuli selväksi Pia Varuhin-Palon vahva, omintakeinen taiteilijuus ja kyky tuoda näkemyksensä esiin tanssin ja teatterin keinoin.

Keltainen pallo on Varuhin-Palolle uusi aluevaltaus ohjaajana. Näyttämöllä on Tyttömetsässä karaistuja nuoria tilleritallerilaisia ja Lipstikan kokeneita konkareita. Esitys kaihtaa genremääritelmiä. Onko se hulvatonta tragediaa? Vai tummia vesiä luotaava farssi? Joka tapauksessa se on vauhdikas, tunteikas ja rullaava yhdistelmä draamaa, tanssia, laulua ja villejä naisia.

Keltainen Pallo – eli suomalainen yksinäisyys

Teksti: Tuomas Timonen

Ohjaus ja koreografiat: Pia Varuhin-Palo

Laulujen ohjaus: Sanna Pirttisalo ja Sirpa Kurra

Laulujen taustanauhat: Juha Yli-Kotila

Äänet: Sauli Saastamoinen

Valot: Mika Lumiaho ja Tapio Rautio

Lavasteet: Marjut Lustig ja työryhmä

Puvustus: työryhmä

Näyttämöllä: Katariina Anttila, Satu Hartikainen, Jonna Hänninen, Miina Karvonen, Julia Laakso, Sannukka Lumiaho, Venla Murto, Aino Paananen, Pinja Pyhälä, Outi Toivola, Ronja Toivola ja Marjo Tuovila

Esitysaika la 1.7. klo 16

Kulttuurikeskus Kirnu, Juustomäentie 11

Ikäsuositus 13+

Lippuhinnat: 15€/20€, Haapavesi Folkin viikonloppurannekkeen haltijoille 10 €/15€

Lippuvaraukset teatterilipstikka@gmail.com

Haapaveden tulevat tapahtumat