Hyppää pääsisältöön
  • Musiikki, kuvaaja Seppo Aho
  • Folk-graffiti, kuvaaja Seppo Aho
  • Musiikki
  • Kanteleensoittaja, kuvaaja Seppo Aho
Kulttuuri

Kulttuurikaupunki vailla vertaa

Haapavesi on tunnettu monipuolisesta ja värikkäästä kulttuuristaan. Tunnetuin kulttuuritapahtuma Haapavesi Folk Music Festival täyttää kaupungin musiikista ja ihmisistä joka kesä.

Musiikki on Haapavedellä keskeisessä roolissa johtuen huippuopettajista ja pitkästä kanteleperinteestä. Vuonna 1985 Haapavesi sai Suomen kanteleliiton aloitteesta kantelepitäjän kunnianimen. Nimityksen perustana on Haapaveden menneisyys, jossa kanteleella ja sen soitolla on ollut vankka sijansa.

Musiikin lisäksi teatteri- sekä tanssitoiminta on kaupungissa erittäin aktiivista, ja museon ystävillekin on tarjolla useita vaihtoehtoja. Loppukesällä järjestettävä Taiteiden yö hemmottelee kävijöitä erilaisilla tapahtumillaan. Kevään Lasten ja nuorten kulttuuriviikot tarjoavat monenlaisia elämyksiä.

Oli kesä tai talvi, Haapavedellä tapahtuu. Ajankohtaiset tapahtumat löydät tapahtumakalenterista.

 

Olemme mukana Euroopan kulttuuripääkaupunkivuodessa!

Oulu, yhdessä 32 pohjoisen kunnan kanssa, on vuoden 2026 Euroopan kulttuuripääkaupunki teemalla kulttuuri-ilmastonmuutos. Myös Haapavesi on mukana kulttuuri-ilmastonmuutoksessa!

Kulttuuri-ilmastonmuutos yhdistää kulttuuria, taidetta ja teknologiaa yllättävälläkin tavalla, luo kohtaamisia, uusia yhteyksiä ja synnyttää vuorovaikutusta. Pohjoinen Suomi on eurooppalaisen kulttuurin näyttämö vuonna 2026 ja nyt on aika nostaa kulttuuri, kulttuurin tekijät ja taiteilijat arvoiseensa asemaan ja tunnistaa kulttuurin merkitys alueiden elinvoimalle.
 

Euroopan kulttuuripääkaupungin asema on merkittävä koko Suomelle ja suomalaiselle kulttuurille.  

Kulttuuripääkaupunkivuosi on täynnä kulttuurin juhlaa ja erityisesti pohjoisen Suomen kulttuuri näkyy laajasti Eurooppaan. Kulttuuripääkaupungin vaikutus yltää 32 kumppanikuntaan.

 

Lisätietoja: Kulttuuri- ja hyvinvointikoordinaattori Suvi Haikola, suvi.haikola@haapavesi.fi, 0447591248.

 

Lisätietoa Oulu2026sta www.oulu2026.eu

Yhteystiedot:


Kulttuuri- ja hyvinvointikoordinaattori

044 7591 248
 

Postiosoite

PL 40
86601 Haapavesi

Käyntiosoite

Lallunniementie 2 (yhteisö- ja kerhotila Olokkari)

 

Kulttuuritoimintaa ohjaavat asiakirjat:

Kulttuuripolku - Haapaveden kaupungin kulttuurikasvatussuunnitelma