Hyppää pääsisältöön
 • Kaikukortti
Kaikukortti

Haapaveden kaupunki on mukana Kaikukortti-kokeilussa vuonna 2024

 

Kulttuuri kuuluu kaikille varallisuudesta riippumatta. Kaikukortin tavoitteena on parantaa taloudellisesti tiukassa tilanteessa olevien nuorten, aikuisten, perheiden ja ikäihmisten mahdollisuuksia osallistua kulttuurielämään ja harrastaa taiteen tekemistä. 

Kaikukortilla voit hankkia maksuttomia pääsylippuja kulttuuritapahtumiin ja -paikkoihin, kuten konsertteihin, teattereihin ja museoihin. Huomioithan, että Kaikukortti käy Haapavedellä ainoastaan alempana luetelluissa toimipaikoissa. Kaikukortin käyttökertoja ei ole rajattu.

Kaikukortti on tarkoitettu tiukassa taloudellisessa tilanteessa oleville henkilöille ja perheille, jotka ovat asiakkaana korttia jakavassa hyvinvointipalveluiden tai muun palvelun yksikössä. Voit siis saada Kaikukortin, jos olet asiakkaana sellaisessa Haapaveden sosiaali- ja terveysalan palvelussa, joka on mukana Kaikukortti-toiminnassa. Ehtoina Kaikukortin saamiselle on, että olet tiukassa taloudellisessa tilanteessa, etkä voi siitä syystä hankkia pääsylippuja, ja olet vähintään 16-vuotias.

Kaikukortin saaminen ei edellytä erillisiä todistuksia tuloista. Pyydä oma korttisi sosiaali- ja terveyspalveluista, jossa olet asiakkaana. Kortti on henkilökohtainen ja maksuton. Kaikukortti on voimassa vuoden kerrallaan.

Kaikukortin haltija voi hankkia maksuttomia pääsylippuja myös alle 18-vuotiaille lapsilleen tai lapsenlapsilleen silloin, kun he menevät yhdessä samaan tapahtumaan. 

 

Kaikukorttikohteet Haapavedellä:

 

Kaikukortilla voit osallistua myös muiden paikkakuntien Kaikukortti-tarjontaan. Tutustu kohteisiin Kulttuuria kaikille -palvelun sivuilta.

 

Kaikukorttia Haapavedellä jakavat Pohteen lisäksi:

 • Jelppiverkko
  • yksilö-ja starttivalmentaja Niko Toivola, p. 044 7591 797, niko.toivola@jelppiverkko.fi
  • etsivä nuorisotyöntekijä, p. 044 7591 321
 • Haapaveden kaupungin työllisyyspalvelut
  • johtava ohjaaja Susanna Lehtilahti, p. 044 7591 002, susanna.lehtilahti@haapavesi.fi
  • ohjaaja Johanna Vatjus, p. 044 7591 537, johanna.vatjus@haapavesi.fi
 • Haapaveden seurakunnan diakoniatyö
  • diakonissa Hannele Ollila, p. 044 3598 513, hannele.ollila@evl.fi
    

 

Kiinnostaisiko sinua toimia Kaikukortti-kohteena?
 

Järjestääkö yhdistyksesi kulttuuri- tai liikuntatapahtumia tai -toimintaa? Tutustu Kaikukortti-kohteille suunnattuun tietoon ja ilmoittaudu mukaan Haapaveden Kaikukortti-kohteeksi. Kaikukortti-toiminnassa mukana oleminen mahdollistaa muun muassa uusien kävijöiden tavoittamisen ja edistää toiminnan saavutettavuutta. Kaikukortti voi lisätä palvelun tunnettuutta, tuoda uusia yleisöjä, kasvattaa esitysten ja toiminnan täyttöastetta sekä vahvistaa yhteiskunnallista asemaa ja toiminnan vaikuttavuutta. Kaikukortti-kohteena toimiminen edistää kaikukortin omistajien elämänlaatua ja hyvinvointia mahdollistamalla kulttuurin myös heille taloustilanteeseen katsomatta. Tehdään yhdessä hyvää! 

Lue lisää Kaikukortin valtakunnalliselta sivustolta:

 

Lisätietoja Haapaveden Kaikukortista:


Kulttuuri- ja hyvinvointikoordinaattori

044 7591 248
 

 

Carita Hiironen
Osallisuus-, yhdyspinta- ja hyvinvointikoordinaattori, Pohde

040 6355 406
carita.hiironen@pohde.fi

 

Alueellinen esite:

Kaikukorttiesite

 

Kaikukorttikurssit, Jokihelmen opisto: 

Kevät 2024