Hyppää pääsisältöön
nuoppari, kuvaaja Seppo Aho

Jelppiverkko

Yhteystiedot ja somekanavat:

https://jelppiverkko.fi/fi/yhteystiedot/haapavesi

Jelppiverkko tarjoaa tukea ja ohjausta elämän solmukohtiin etsivän nuorisotyön, yksilövalmennuksen sekä ryhmätoimintojen kautta. 
 
Jelppiverkon toiminta on tarkoitettu 15–28-vuotiaille nuorille. Jelppiverkko toimii kahdeksan kunnan alueella Kala- ja Pyhäjokilaaksossa.

Etsivä nuorisotyöntekijä

Etsivän nuorisotyöntekijän perustehtävänä on etsiä palvelujen ulkopuolelle jäänyt nuori ja luoda polku palvelujen piiriin. Etsivän työn tavoitteena on olla läsnä nuorten keskuudessa ja tarjota mahdollisuus luottamukselliseen aikuiskontaktiin. Etsivä etsii nuoren kanssa yhteistyössä ratkaisuja nuoren pulmiin ja kysymyksiin ja auttaa nuorta tavoittamaan hänen tarvitsemansa palvelut. Tavoitteena on myös ohjata ja tukea nuoria heidän tarvitsemiensa palvelujen käyttämisessä. Etsivä nuorisotyö on nuorilähtöistä, vapaaehtoista ja maksutonta. Etsivä nuorisotyö tarjoaa nuorelle varhaista tukea, jos nuori sitä itse haluaa.

Etsivä nuorisotyöntekijä
Kati Veskoniemi
puh. 044 7591 321
 

Etsivän nuorisotyöntekijän yhdyshenkilö
Kulttuuri- ja hyvinvointikoordinaattori Suvi Haikola
puh. 044 7591 248
 

Yksilövalmennus

Yksilövalmentaja tukee nuorta oman polun löytämisessä mm. opiskelu- ja työasioissa. Yksilövalmentaja käy nuoren kanssa läpi nuoren elämää kokonaisvaltaisesti auttaen ja tukien mahdollisissa ongelmakohdissa. Yksilövalmentaja ohjaa, tukee, auttaa ja tapaa nuorta tarpeen mukaan niin hänen kotonaan, toimistolla, virastoissa, verkostotapaamisissa kuin yksilö- ja ryhmätapaamisissa. Yksilövalmentajan kanssa voi käydä kokeilemassa eri harrastuksia ja osallistua eri toimintoihin, kuten tapahtumiin, tutustumispäiviin tai muihin vastaaviin. Yksilövalmennus on ilmaista. Yksilövalmentaja työskentelee nuorten aikuisten, alle 29-vuotiaiden kanssa.

Yksilövalmentaja
Niko Toivola
puh. 044 7591 797
 

Ryhmätoiminnat

Jelppiverkon ryhmätoiminta on Jelppiverkon toiminnassa mukana oleville nuorille suunnattua ilmaista sekä mielekästä tekemistä, missä nuorella on mahdollisuus tavata muita nuoria, osallistua, halutessaan suunnitella ja toteuttaa toimintaa sekä kohdata Jelppiverkon aikuinen työntekijä luottamuksellisesti.

Jelppikahvila

Jelppiverkon toimistolla pidetään keskiviikkoisin klo 13-15 Jelppikahvila, joka on tarkoitettu 15–28-vuotiaille nuorille, jotka vielä miettivät omaa polkuaan. Kahvilan ovet ovat kaikille Jelppiverkon asiakkaille tai asiakkaiksi tuleville avoimet ja kynnys tulla mukaan on matala. Voit tulla esimerkiksi kysymään neuvoa ja kahvitella samalla. Alueelliset ryhmäpäivät (ennen nimellä alueellinen Jelppikahvila) järjestetään vuorotellen Jelppiverkon toiminta-alueen kunnissa kerran kuussa. Kaikki Jelppikahvilan ja Jelppiverkon asiakkaat ovat tervetulleita myös yhteisiin alueellisiin ryhmäpäiviin. Kaikki Jelppikahvila toiminta ja ryhmäpäivät tarjoiluineen ovat maksuttomia."

Jelppistartti

Jelppistartti on min. 3kk kestävä starttivalmennusryhmä, jonka tavoitteena on nuoren toimintakyvyn ylläpitäminen, sosiaalinen vahvistaminen sekä jatkopolkujen miettiminen. Ryhmässä harjoitellaan arki- ja ryhmätyöskentelytaitoja sekä oman itsensä tuntemista. Jelppistartissa käydään tutustumassa ryhmän kiinnostuksen mukaisiin kohteisiin, mm. erilaisiin opiskelu- ja työpaikkoihin sekä harrastuskohteisiin. Ryhmä järjestetään 1–2 krt vuodessa tarpeen mukaan, kuitenkin niin, että siihen osallistuu kerrallaan vähintään 3 nuorta. Jelppistarttiin voi osallistua omaehtoisesti tai mm. kuntouttavana työtoimintana.

Alueellinen koordinointi

Jelppiverkon koordinaattori ohjaa ja kokoaa Jelppiverkon alueellista työskentelyä. Koordinaattori toimii yhteystahona kuntien, Jelppiverkon ohjausryhmän ja rahoittajan välillä sekä kehittää ja yhteensovittaa alueellista toimintaa.

Etsivä nuorisotyöntekijä
Kati Veskoniemi
044 7591 321
kati.veskoniemi@haapavesi.fi

Yksilövalmentaja
Niko Toivola
044 7591 797
niko.toivola@haapavesi.fi
Osoite: Uusitie 81, Teknotalo 2 , R-huoneisto

Lisätietoja Jelppiverkosta.

 

 

 

Logo - Haapaveden kaupunki

HAAPAVEDEN KAUPUNKI

TÄHTELÄNKUJA 1 (KAUPUNGINTALO)
86601 HAAPAVESI
Y-TUNNUS: 0184872-4

PUHELIN: 044 7591300


VIRALLISET TIEDOTTEET JA TIEDUSTELUT:
HAAPAVEDEN.KAUPUNKI@HAAPAVESI.FI

MUU SÄHKÖPOSTI: NEUVONTA@HAAPAVESI.FI

HENKILÖSTÖN SÄHKÖPOSTIT OVAT MUOTOA: etunimi.sukunimi@haapavesi.fi

KAUPUNGINTALO ON AVOINNA:
MA-TO KLO 9.30 - 15.00
PE KLO 9.30 - 14.00

 

LASKUTUSOSOITE:

Haapaveden kaupunki
Yksikön nimi (esim. Tekninen toimi)
003701848724
PL 5016 

02066 DOCUSCAN

                                                                                                                  

 

Verkkolaskuosoite/OVT-tunnus: 003701848724
Verkkolaskuoperaattori:Telia Finland Oyj
Välittäjän tunnus: 003703575029

Saavutettavuus

PALVELUITA

PUHELINLUETTELO
LOMAKKEITA
KUVA- JA LOGOPANKKI
OTA YHTEYTTÄ

MATKAHUOLLON REITTIOPAS

TARINOITA HAAPAVEDELTÄ


HAAPAVEDEN KAUPUNKI FACEBOOKISSA

TUTUSTU HAAPAVEDEN KAUPUNGIN FACEBOOK-SIVUSTOON JA TYKKÄÄ MEISTÄ

 

 

Sivukartta | Etusivulle