Hyppää pääsisältöön
nuoppari, kuvaaja Seppo Aho

JELPPIVERKKO

Ryhmätoiminnat ja yksilötapaamiset ovat tauolla poikkeustilanteesta johtuen

Toimimme nyt aktiivisesti etänä. Tapaamisissa suosimme sähköisiä yhteydenpitovälineitä ja esim. videopuheluita. Kasvokkain tapaaminen on edelleen harkitusti mahdollista THL:n ohjeistuksen mukaisesti. Etsivän nuorisotyöntekijän ja yksilövalmentajan tavoitat joka arkipäivä puhelimitse, sähköpostilla ja somesta.

Jelppiverkko järjestää toimintaa somessa ja etänä seuraavasti:

Ma Jelppiverkko päivystää Jelppiverkon Discord kanavalla klo 13-16

Ti Jelppiverkon verkkovalmennus klo 13-15 Team:ssa, päivystys Discord:ssa klo 17-20

Ke Jelppikahvila Discord kanavalla klo 13-15

To Jelppiverkko päivystää Jelppiverkon Discord kanavalla klo 13-16

Pe Jelppiverkko päivystää Jelppiverkon Discord kanavalla klo 13-16

Yhteystiedot ja somekanavat: https://jelppiverkko.fi/fi/yhteystiedot/haapavesi

 
Jelppiverkko tarjoaa tukea ja ohjausta elämän solmukohtiin etsivän nuorisotyön, yksilövalmennuksen sekä ryhmätoimintojen kautta. 
 
Jelppiverkon toiminta on tarkoitettu 15-28-vuotiaille nuorille. Jelppiverkko toimii 8 kunnan alueella Kala- ja Pyhäjokilaaksossa.
 

 

Etsivä nuorisotyöntekijä

Etsivän nuorisotyöntekijän perustehtävänä on etsiä palvelujen ulkopuolelle jäänyt nuori ja luoda polku palvelujen piiriin. Etsivän työn tavoitteena on olla läsnä nuorten keskuudessa ja tarjota mahdollisuus luottamukselliseen aikuiskontaktiin. Etsivä etsii nuoren kanssa yhteistyössa ratkaisuja nuoren pulmiin ja kysymyksiin ja auttaa nuorta tavoittamaan hänen tarvitsemansa palvelut. Tavoitteena on myös ohjata ja tukea nuoria heidän tarvitsemiensa palvelujen käyttämisessä. Etsivä nuorisotyö on nuorilähtöistä, vapaaehtoista ja maksutonta. Etsivä nuorisotyö tarjoaa nuorelle varhaista tukea, jos nuori sitä itse haluaa.
 

Etsivä nuorisotyöntekijä Taina Kaarlela

p. 044 7591 321

 

Etsivän nuorisotyöntekijän yhdyshenkilö

hallintojohtaja Eija Saarela

puh. 044 7591 305

 

Yksilövalmennus

Yksilövalmentaja tukee nuorta oman polun löytämisessä mm. opiskelu- ja työasioissa. Yksilövalmentaja käy nuoren kanssa läpi nuoren elämää kokonaisvaltaisesti auttaen ja tukien mahdollisissa ongelmakohdissa. Yksilövalmentaja ohjaa, tukee, auttaa ja tapaa nuorta tarpeen mukaan niin hänen kotonaan, toimistolla, virastoissa, verkostotapaamisissa kuin yksilö- ja ryhmätapaamisissa. Yksilövalmentajan kanssa voi käydä kokeilemassa eri harrastuksia ja osallistua eri toimintoihin, kuten tapahtumiin, tutustumispäiviin tai muihin vastaaviin. Yksilövalmennus on ilmaista. Yksilövalmentaja työskentelee nuorten aikuisten, alle 29-vuotiaiden kanssa.
 

Yksilövalmentaja Niko Toivola

p. 044 7591 797

 

Ryhmätoiminnat

Jelppiverkon ryhmätoiminta on Jelppiverkon toiminnassa mukana oleville nuorille suunnattua ilmaista sekä mielekästä tekemistä, missä nuorella on mahdollisuus tavata muita nuoria, osallistua, halutessaan suunnitella ja toteuttaa toimintaa sekä kohdata Jelppiverkon aikuinen työntekijä luottamuksellisesti.

 

Jelppikahvila

Nuorisotalolla pidetään keskiviikkoisin klo 12-14 Jelppikahvila, joka on tarkoitettu 15-28-vuotiaille nuorille, jotka vielä miettivät omaa polkuaan. Kahvilan ovet ovat kaikille avoimet ja kynnys tulla mukaan on matala. Alueelliset Jelppikahvilat (n. 1krt/kk) järjestetään vuorotellen Jelppiverkon toiminta-alueen kunnissa. Kaikki Jelppiverkon asiakkaat ovat tervetulleita myös yhteisiin alueellisiin Jelppikahviloihin. Kaikki Jelppikahvilatoiminta ja tarjoilut ovat maksuttomia.

 

Jelppistartti

Jelppistartti on min. 3kk kestävä starttivalmennusryhmä, jonka tavoitteena on nuoren toimintakyvyn ylläpitäminen, sosiaalinen vahvistaminen sekä jatkopolkujen miettiminen. Ryhmässä harjoitellaan arki- ja ryhmätyöskentelytaitoja sekä oman itsensä tuntemista. Jelppistartissa käydään tutustumassa ryhmän kiinnostuksen mukaisiin kohteisiin, mm. erilaisiin opiskelu- ja työpaikkoihin sekä harrastuskohteisiin. Ryhmä järjestetään 1-2 krt vuodessa tarpeen mukaan, kuitenkin niin, että siihen osallistuu kerrallaan vähintään 3 nuorta. Jelppistarttiin voi osallistua omaehtoisesti tai mm. kuntouttavana työtoimintana.

 

Liikunta

Jelppiverkon toiminnassa mukana olevat nuoret pääsevät kerran viikossa liikuntavuorolle, joka järjestetään pääasiassa liikuntahallilla. Liikuntavuorolla liikutaan kevyesti, pelataan tuttuja pelejä ja kokeillaan uusia lajeja. Jokainen liikkuu omaan tahtiinsa niin, että toiminta on aina kannustavaa sekä mukavaa. Jelppiverkon toiminnassa mukana olevat nuoret pääsevät sovitusti kokeilemaan uusia lajeja myös kahdestaan työntekijän kanssa.

 

Lautapeli-iltapäivä

 

Mielekästä tekemistä ja toimintaa kaipaavilla Jelppiverkon asiakkailla on mahdollisuus osallistua lautapeli-iltapäivään kerran viikossa. Toiminnassa pelataan tuttuja lauta- ja korttipelejä, kuten esim. Monopolya tai Unoa sekä tutustutaan mahdollisuuksien mukaan uusiin peleihin silloin tällöin. Pelaamisen ohella kahvitellaan ja keskustellaan.

 

Alueellinen koordinointi

 

Jelppiverkon koordinaattori ohjaa ja kokoaa Jelppiverkon alueellista työskentelyä. Koordinaattori toimii yhteystahona kuntien, Jelppiverkon ohjausryhmän ja rahoittajan välillä sekä kehittää ja yhteensovittaa alueellista toimintaa.

 

 

 

Taina Kaarlela, Etsivä nuorisotyöntekijä

0447591321

taina.kaarlela@haapavesi.fi

 

Niko Toivola, Yksilövalmentaja

0447591797

niko.toivola@haapavesi.fi

 

Lisätietoja Jelppiverkosta.

 

 

 

Logo - Haapaveden kaupunki

HAAPAVEDEN KAUPUNKI

TÄHTELÄNKUJA 1 (KAUPUNGINTALO)
86601 HAAPAVESI
Y-TUNNUS: 0184872-4

PUHELIN: 08 45911
FAKSI: 08 4591 334

VIRALLISET TIEDOTTEET JA TIEDUSTELUT:
HAAPAVEDEN.KAUPUNKI@HAAPAVESI.FI

MUU SÄHKÖPOSTI: NEUVONTA@HAAPAVESI.FI

KAUPUNGINTALO ON AVOINNA:
MA-TO KLO 9.30 - 15.00
PE KLO 9.30 - 14.00

 

LASKUTUSOSOITE:

Haapaveden kaupunki
Sarjanr 16809758
PL 7000
00019 SSC

Sarjanumero 16809758 tulee olla laskulla laskutusosoitteessa

Verkkolaskuosoite/OVT-tunnus: 003701848724
Verkkolaskuoperaattori: Basware Oyj
Välittäjän tunnus: BAWCFI22

PALVELUITA

PUHELINLUETTELO
LOMAKKEITA
KUVA- JA LOGOPANKKI
OTA YHTEYTTÄ

TARINOITA HAAPAVEDELTÄ


HAAPAVEDEN KAUPUNKI FACEBOOKISSA

TUTUSTU HAAPAVEDEN KAUPUNGIN FACEBOOK-SIVUSTOON JA TYKKÄÄ MEISTÄ

TESTAA TIETOSI HAAPAVEDESTÄ. 
PELAA HAAPAVESI-VISAA!

 

Sivukartta | Etusivulle