Hyppää pääsisältöön
Kirjastokortti ja lainaaminen

Ota yhteyttä

Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Lainattaessa tarvitaan kirjastokortti

Kirjastokortti ja lainaaminen

Kirjastokortti

Kirjastokortti on henkilökohtainen ja se on esitettävä aina lainattaessa. Alle 15-vuotiailta vaaditaan holhoojan suostumus oman kirjastokortin hankkimiselle. Kadonneen tai tärveltyneen kortin uusimisesta peritään maksu. Jokainen on vastuussa kortillaan tai alle 15-vuotiaan lapsensa kortilla lainatusta aineistosta. Vastuu koskee myös kadonneella kortilla lainattua aineistoa katoamisilmoitukseen saakka. Osoitteen- ja nimenmuutokset on ilmoitettava kirjastoon, samoin kortin katoaminen.

Laina-aika

Kirjastoaineiston laina-aika on yleensä 4 viikkoa. Osalla aineistosta (cd-levyt, lehdet, videot, uutuus- ja kurssikirjat) on poikkeava laina-aika. Kotiseutukokoelman ja käsikirjaston aineistoa ei lainata.

Lainan voi uusia kolme (3) kertaa, ellei siitä ole varauksia.

Aineiston varaaminen

Lainassa tai hankinnassa olevasta aineistosta voi tehdä varauksia.

Kaukopalvelu

Kokoelmaan kuulumattomasta aineistosta voi tehdä hankintaehdotuksen tai kaukolainapyynnön. Kaukopalvelusta noudatetaan valtakunnallisia kaukolainaussääntöjä sekä lainan antaneen kirjaston määräämiä maksuja ja ehtoja.

Asiakkaan vastuu

Kirjaston asiakkaana henkilö on kirjaston käyttösääntöjen alainen. Henkilökunta voi määrätä häiriötä tuottavan asiakkaan poistumaan kirjaston tiloista. Asiakas menettää lainausoikeutensa, jos hän jättää lainat palauttamatta tai laskut maksamatta. Lainauskielto on voimassa sekä pääkirjastossa että kirjastoautossa aineiston palauttamiseen tai maksujen suorittamiseen saakka.

Av-aineistoa asiakas lainaa omalla vastuullaan. Kirjasto ei vastaa av-aineiston asiakkaan laitteille aiheuttamista vaurioista.

Tietosuoja

Kirikirjastoilla on yhteinen lainaajarekisteri. Kirjastolla on oikeus käyttää henkilötunnusta lainaajarekisterissään (Henkilötietolaki 523/1999, 13 §). Asiakkaalla on oikeus tarkistaa, mitä häntä koskevia tietoja kirjaston tietokannoissa on (Henkilötietolaki 523/1999, 10 §), mutta tarkistuksen yhteydessä on esitettävä henkilöllisyystodistus. Kirjaston lainaaja- ja lainaustietoja ei luovuteta ulkopuolisten käyttöön. Kirjastojen asiakastietojen ylläpidosta kertovat rekisteri- ja tietoselosteet ovat nähtävissä kirjastojen kotisivuilla.

Logo - Haapaveden kaupunki

HAAPAVEDEN KAUPUNKI

TÄHTELÄNKUJA 1 (KAUPUNGINTALO)
86601 HAAPAVESI
Y-TUNNUS: 0184872-4

PUHELIN: 044 7591300


VIRALLISET TIEDOTTEET JA TIEDUSTELUT:
HAAPAVEDEN.KAUPUNKI@HAAPAVESI.FI

MUU SÄHKÖPOSTI: NEUVONTA@HAAPAVESI.FI

KAUPUNGINTALO ON AVOINNA:
MA-TO KLO 9.30 - 15.00
PE KLO 9.30 - 14.00

 

LASKUTUSOSOITE:

Haapaveden kaupunki
Sarjanr 16809758
PL 7000
00019 SSC

Sarjanumero 16809758 tulee olla laskulla laskutusosoitteessa

Verkkolaskuosoite/OVT-tunnus: 003701848724
Verkkolaskuoperaattori: Basware Oyj
Välittäjän tunnus: BAWCFI22

Saavutettavuus

PALVELUITA

PUHELINLUETTELO
LOMAKKEITA
KUVA- JA LOGOPANKKI
OTA YHTEYTTÄ

TARINOITA HAAPAVEDELTÄ


HAAPAVEDEN KAUPUNKI FACEBOOKISSA

TUTUSTU HAAPAVEDEN KAUPUNGIN FACEBOOK-SIVUSTOON JA TYKKÄÄ MEISTÄ

TESTAA TIETOSI HAAPAVEDESTÄ. 
PELAA HAAPAVESI-VISAA!

 

Sivukartta | Etusivulle