Oulu on vuoden 2026 Euroopan kulttuuripääkaupunki - kansalaiskysely avoinna 16.10. saakka

Oulu on vuoden 2026 Euroopan kulttuuripääkaupunki teemalla kulttuuri-ilmastomuutos. Kulttuuri-ilmastonmuutos yhdistää kulttuuria, taidetta ja teknologiaa yllättävälläkin tavalla, luo kohtaamisia ja synnyttää vuorovaikutusta. Oulu on eurooppalaisen kulttuurin näyttämö vuonna 2026, ja on aika nostaa kulttuuri, kulttuurin tekijät ja taiteilijat arvoiseensa asemaan ja tunnistaa kulttuurin merkitys alueiden elinvoimalle.

Kulttuuripääkaupunkivuosi on täynnä eurooppalaisen kulttuurin juhlaa ja erityisesti pohjoisen Suomen kulttuuri näkyy laajasti Eurooppaan. Kulttuuripääkaupungin vaikutus yltää 32 kumppanikuntaan (Oulu, Haapajärvi, Haapavesi, Hailuoto, Ii, Kalajoki, Kempele, Kuusamo, Kärsämäki, Liminka, Lumijoki, Muhos, Nivala, Oulainen, Pudasjärvi, Pyhäntä, Raahe, Sievi, Siikajoki, Siikalatva, Taivalkoski, Tyrnävä, Utajärvi, Vaala, Ylivieska, Kajaani, Kuhmo, Paltamo, Sotkamo, Suomussalmi, Kemi, Tornio ja Pielavesi).

Euroopan kulttuuripääkaupunkeja on valittu vuodesta 1985 alkaen. Kyseessä on Euroopan Unionin tunnetuimpia tapahtumia. Kulttuuripääkaupungin asema on merkittävä koko Suomelle ja suomalaiselle kulttuurille, kun Euroopan katse kääntyy pohjoiseen. (lähde: https://oulu2026.eu/)Käy vastaamassa kyselyyn, joka liittyy alueen valmistautumisesta kulttuuripääkaupunkivuoteen:

https://innolinkresearch.eu.qualtrics.com/jfe/form/SV_9T8NHnxRJr1gAjc

Kansalaiskysely on avoinna 16.10. saakka. Vastaajien kesken arvotaan 50 euron tapahtumalahjakortteja.

Ti, 20.09.2022 - 10:02