Skip to main content
Katujen rakentaminen

Haapavedellä katujen rakentamisesta ja peruskorjauksesta vastaa Haapaveden kaupungin Tekninen osasto. Osastossa valmistellaan vuosittain rakennushankkeita.

Kadulla tehtävässä työssä on usein kyse jostain muusta, kuin varsinaisesta kadunrakennus- tai parannustyöstä. Katuja kaivetaan auki esimerkiksi putkien, kaapeleiden tai kaukolämpöjohtojen asentamisen ja korjaamisen vuoksi. Jokaiseen katualueella tehtävään työhön tarvitaan lupa.

Kadunrakennushankkeen urakoitsijana voi toimia kaupungin oma henkilöstö tai ulkoinen urakoitsija. Jos rakennustöistä aiheutuu haittaa tai vahinkoa, niistä vastaa ensisijaisesti rakentaja. Työn tilaajana Haapaveden kaupunki vastaa lopputuloksesta sekä hankkeen aikataulun mukaisesta etenemisestä. Yleensä katu rakennetaan vaiheittain siten, että viimeistelytyöt siirtyvät seuraaville vuosille.

Ajankohtaiset katutyömaat

Alla olevaan listaukseen on koottu käynnissä olevat laajuudeltaan tai liikenteellisesti merkittävät työmaat. Linkkien takaa voit tutustua kunkin työmaan suunnitelmaan ja liikennejärjestelyihin.

  • Sepänkuja, peruskorjaus