Kirjastolla taidenäyttely Jouko Alapartanen - Ihmisen osa

01.12.2017

Joulukuun ajan kirjastolla Oulun taidemuseon kiertonäyttely Jouko Alapartanen - Ihmisen osa. Piirroksia ja maalauksia.

Jouko Alapartanen (s. 1970 Tornio) on Rovaniemellä työskentelevä taiturimainen piirtäjä ja kysytty muotokuvamaalari, jonka teoksia harvoin nähdään Pohjois-Pohjanmaan alueella. Vuonna 1992 Lapin taidekoulusta valmistunut Alapartanen on opiskellut Repin- instituutissa, jonka perua on hänen lähes fotorealistinen tyylinsä. Alapartanen on pitänyt näyttelyitä vuodesta 1996 lähtien Pohjoismaissa ja Euroopassa, viimeisimpänä Viron Viljandissa kesällä 2017.

Alapartasen työskentelylle ominaista on tekninen taituruus ja syvä eläytymiskyky. Lähtökohta on aina ihminen, hänen pienuutensa luonnon edessä kurkottamassa kohti henkistä. Taiteilijan omien sanojensa mukaan tarkoituksena on "luoda tunnelmia tai matkoja ilman mitään rationaalista syytä". Ihmiskuvissa Alapartasen taidokas anatomian hallinta hakee Pohjois-Suomessa vertaistaan.

Oulun aluetaidemuseon kiertonäyttely esittelee Jouko Alapartasen tuotantoa 2010-luvulta. Piirrokset ovat olleet esillä Murmanskin taidemuseossa 2013, maalaukset ovat uutta, vuoden 2017 tuotantoa ja ensi kertaa esillä tässä näyttelyssä.

Teoksia on 12 kpl.