Kantelekonsertti: Martti Pokela kantelesävellyksiä

17.08.2017

17.8. klo 18 Kantelekonsertti Martti Pokela -teemalla Kulttuurikeskus Kirnussa. Makiko Oba ja Marja Turu eli Duo Ni esiintyy.

Duo Ni (Makiko Oba ja Marja Turu, konserttikanteleet) on tamperelainen, suomalais-japanilainen kanteleduo. Yhtye on konsertoinut aktiivisesti jo useiden vuosien ajan eri puolilla Suomea. Duo Ni soittaa pääasiassa uudempaa kanteleelle sävellettyä ja sovitettua taidemusiikkia, mutta konserteissa kuullaan myös omia sävellyksiä sekä suomalaista ja japanilaista perinnemusiikkia.

Elokuun 2017 konserteissa yhtyeen ohjelmisto koostuu Martti Pokelan merkittävimmistä kantelesävellyksistä 1970-2000-luvuilta, sekä soolo- että duoteoksista konserttikanteleille. Suomen modernin kantelemusiikin isän Martti Pokelan kuolemasta tulee elokuussa 2017 kymmenen vuotta. Martti Pokela on ollut merkittävä vaikuttaja uuden kantelemusiikin kehittämisessä. Hänen uusimpressionistiset kantelesävellyksensä sisältävät koko kirjon perinteestä uuteen sävelkieleen ja tuovat kanteleen mahdollisuudet hienosti esille. Suomen 100-vuotisjuhlavuonna Duo Ni haluaa myös nostaa kanteletta soittimena ihmisten tietoisuuteen.