Yleistä

Haapaveden liikuntahallissa on mahdollisuus pelata kori-, lento- ja sulkapalloa, squashia, tennistä, futsalia ja salibandyä. Lisäksi hallissa on sisäjuoksurata, pituushyppypaikka, kuntosali sekä harjoituspaikat jousiampujille, telinevoimistelijoille, aerobickin harrastajille ja golfin pelaajille. Liikuntahallissa on käytössä sähköinen tulostaulu. Hallin yhteydessä on uimahalli, jossa on aikuisten ja lasten altaiden lisäksi myös porenurkkaus. Uimahallissa on tarjolla kuntouintia, vesijumppaa ja -juoksua sekä järjestetään vauvauintia.

Haapaveden urheilukentällä on yleisurheilijoille sähköinen ajanotto ja kestopäällysteiset suorituspaikat sekä jalkapalloilijoille nurmikenttä.

Palloilusaleja on viisi: ammattikoululla, yläasteella, Hyttikalliolla, Mäkirinteellä sekä Vatjusjärvellä. Pallokenttiä on yksitoista, joiden lisäksi Erkkisenniemessä on tenniskenttä.

Jääkiekkokaukaloita on jäähallin lisäksi kuusi.

Uimarantoja on Huikarinniemi (Vesakkokuja), Kokkoranta (Kokkorannantie) ja Kylpyläsaari (Nivalantie) (leirintäalue) joista Kylpyläsaaressa on talvisin avantouintipaikka (kausimaksu 10 €).

Valaistuja hiihtolatuja on Haapaveden alueella noin 55 kilometrin verran. Hyttikallion valaistun ladun yhteydessä on lumiliikuntapaikka, jossa on mahdollisuus pulkkailuun ja pienimuotoiseen lumilautailuun.

Muita liikuntapaikkoja ovat Korkatin hiihtokeskus, ampumarata ja moottoriurheilukeskus sekä Vatjusjärven monitoimitalo ja Kytökylän lentokenttä.