Harrastusmahdollisuudet 

Haapaveden liikuntahalli:
Mahdollistaa pelaamisen eri palloilulajeissa mm. kori-, lento- ja sulkapalloa, squashia, tennistä, futsalia ja salibandyä sekä uimahalli Lakkuunin kahviossa on snooker mahdollisuus. Lisäksi hallissa on sisäjuok- surata, pituushyppypaikka, kuntosali sekä harjoituspaikat jousiampujille, telinevoimistelijoille, aerobickin harrastajille ja golfin pelaajille. Liikuntahallissa on käytössä sähköinen tulostaulu.

Hallin yhteydessä on uimahalli Lakkuuni:
Lakkuunissa on iso allas, lasten allas, terapia-allas, kylmäallas sekä 40 m pitkä liukumäki. Uimahallissa on tarjolla kuntouintia, vesijumppaa ja -juoksua sekä vauvauintia. Liikuntarajoitteisille on oma sauna-/pesuosasto, josta on suora yhteys allasosastolle. Terapia-altaan yhteydessä on invahissi.

Uimarantoja on Huikarinniemi (Vesakkokuja), Kokkoranta (Kokkorannantie) ja Kylpyläsaari (Nivalantie) (leirintäalue) joista Kylpyläsaaressa on talvisin avantouintipaikka (kausimaksu 10 €).

Ulkoliikunta-alueet:
Haapaveden urheilukentällä on yleisurheilijoille kestopäällysteiset suorituspaikat sekä jalkapalloilijoille nurmikenttä. Erkkisenniemessä on tenniskenttä. Haapavedellä on 2015 valmistuneen jäähallin lisäksi muutamia ulkojääalueita, jotka sijaitsevat sivukoulujen yhteydessä. Jäähallin vieressä hiekkatekonurmella päällystetty pesäpallokenttä. Valaistuja hiihtolatuja on Haapaveden alueella n. 55 kilometriä. Hyttikallion ja nk. varikon valaistujen latujen yhteydestä lähtee välilatu Aakonmajalle. Hyttikallion va- laistun ladun yhteydessä on lumiliikuntapaikka, jossa on mahdollisuus pulkkailuun. Muita liikuntapaikkoja ovat Aakonvuoren urheilukeskus jossa on ampumarata ja moottoriurheilukeskus sekä valaistuja latuja monen mittaista jossa myös sijaitsee ensilumenlatu. Maastoon on myös merkitty polkujuoksu reitistö (7,15 ja n. 22 km). Fresbeegolfrata sijaitsee keskustassa Laitakallion alueella, sekä Aakonvuoren alueelle on rakenteilla 18 väyläinen rata. Kiintorastiverkostoja on kaksi Hyttikallion- sekä Aakonvuoren alueella. Aakonvuoren alueella sijaitsee myös Paintball pelialue.