Yleistä

Haapaveden liikuntahallissa on mahdollisuus pelata kori-, lento- ja sulkapalloa, squashia, tennistä, futsalia ja salibandyä sekä uimahalli Lakkuunin kahviossa on snooker mahdollisuus. Lisäksi hallissa on sisäjuoksurata, pituushyppypaikka, kuntosali sekä harjoituspaikat jousiampujille, telinevoimistelijoille, aerobickin harrastajille ja golfin pelaajille. Liikuntahallissa on käytössä sähköinen tulostaulu. Hallin yhteydessä on uimahalli, jossa on isoallas, lasten allas, terapia-allas, kylmäallas sekä 40 m pitkä liukumäki. Uimahallissa on tarjolla kuntouintia, vesijumppaa ja -juoksua sekä järjestetään vauvauintia. Liikuntarajoitteisille on oma sauna-/pesuosasto josta on suora yhteys allasosastolle. Terapia-altaan yhteydessä on invahissi. 

Liikunta-/uimahalli Lakkuunin kahviossa on tarjolla kahvia, virvokkeita ja pientä purtavaa.

Haapaveden urheilukentällä on yleisurheilijoille sähköinen ajanotto ja kestopäällysteiset suorituspaikat sekä jalkapalloilijoille nurmikenttä.

Palloilusaleja on viisi: ammattikoululla, yläasteella, Hyttikalliolla, Mäkirinteellä sekä Vatjusjärvellä. Pallokenttiä on yksitoista, joiden lisäksi Erkkisenniemessä on tenniskenttä.

Jääkiekkokaukaloita on jäähallin lisäksi kuusi.

Uimarantoja on Huikarinniemi (Vesakkokuja), Kokkoranta (Kokkorannantie) ja Kylpyläsaari (Nivalantie) (leirintäalue) joista Kylpyläsaaressa on talvisin avantouintipaikka (kausimaksu 10 €).

Valaistuja hiihtolatuja on Haapaveden alueella noin 55 kilometrin verran. Hyttikallion valaistun ladun yhteydessä on lumiliikuntapaikka, jossa on mahdollisuus pulkkailuun ja pienimuotoiseen lumilautailuun.

Muita liikuntapaikkoja ovat Korkatin hiihtokeskus, ampumarata ja moottoriurheilukeskus sekä Vatjusjärven monitoimitalo ja Kytökylän lentokenttä.