Matkailukohteet

Ainalin lintujärvi

Ainalin lintujärvi on yksi Suomen merkittävimpiä lintujärviä. Järvellä bongari voi saada kiikariinsa monia harvinaisiakin lintulajeja keväisten ja syksyisten muuttojen yhteydessä.

Lisätietoja Ainalista ja muista Haapaveden lintujärvistä saa Pyhäjokialueen luontopaikkaoppaasta.

Eräsepät

Yhtiön päätoimiala on kalan poikasten kasvatus luonnon ravintoaltaissa. Lisäpalveluina yritys tarjoaa erämatkailuun liittyvät ohjelmapalvelut sekä tulkkaus/käännös (suomi, venäjä, englanti) ja asiointipalveluja viranomaisille ja yksityisille asiakkaille.

Yhteystiedot

Aittokyläntie 997
86650 Kytökylä
puh. +358440686440

Haapavesi Folk

Haapavesi Folk ry on voittoa tavoittelematon yleishyödyllinen kulttuuriyhdistys, joka on vuodesta 1989 lähtien järjestänyt vuosittain kansainvälisen Haapavesi Folk Music -festivaalin sekä lisäksi syksyisin ja keväisin folk-viikonlopputapahtuma kursseineen ja konsertteineen sekä Haapaveden Wanhan musiikin tapahtuman tammi-helmikuussa.

Lisätietoja

http://www.haapavesifolk.com

Hotelli Haapakannel

Hotelli Haapakannel ja Ravintola L&T Takalo Oy tarjoavat:

  • 26 kodikasta 2 hengen huonetta
  • tasokas kokous-, viihde- ja ruokaravintola
  • aulabaari, pub ja kesäterassi
  • kokoustilat, takkahuone ja kaksi saunaa
  • elävää musiikkia viikonloppuisin sekä artistivierailuja valtakunnan huipulta

Lisätietoja

http://www.haapakannel.com

Jousisoitin Suihkonen

Pekka Suihkosen rakentamat viulut ovat suomalaista soitinrakennustaitoa parhaimmillaan.

Jousisoitin Suihkosen valmistamat soittimet ovat yksilöitä ja tilaajille tehtyjä. Toivomuksia kuunnellaan ja soinnista puhutaan hartaasti jo siinä vaiheessa, kun soitin on vielä pelkkänä lankkuna.

Lisätietoja

http://www.jousisoitin.com

Keskipiste.info

Keskipiste.info on palveluportaali, josta löytyy tietoa Suomen Keskipistealueen (Haapavesi, Haapajärvi, Kärsämäki, Nivala, Pyhäntä, Pyhäjärvi, Reisjärvi ja Siikalatva) tapahtumista, nähtävyyksistä, aktiviteeteista, majoituksesta ja ruokailuvaihtoehdoista sekä alueen elämästä.

Lisätietoja

http://keskipiste.info

Kujalan ratsutila

Kujalan ratsutila tarjoaa ratsastustunteja, kursseja, virkistystoimintaa ja hevosten täysihoitopalvelua. Tavoitteena on luoda hyvät harrastusmahdollisuudet aktiivisille ratsastajille sekä tutustuttaa kiinnostuneita hevoseen ja ratsastuksen jaloon taitoon.

Lisätietoja

http://www.kujalanratsutila.com

Kylpyläsaari

Keskustan tuntumassa sijaitseva saari palvelee erinomaisena virkistäytymisalueena osoitteessa Nivalantie 101. Historiallisessa Kylpyläsaaressa on myös lapsiystävällinen uimaranta ja hyvät leiriytymismahdollisuudet ja mökkimajoitusta ympäri vuoden.

Lisätietoja

http://www.kylpylasaari.fi

Lönninkartano

Vuonna 1920 käyttöön otettu Haapaveden Opiston päärakennus on Suomen ensimmäisen naisarkkitehdin, Wivi Lönnin suunnittelema. Pariin otteeseen saneerattu rakennusvanhus toimii edelleen asuin- ja opetustiloina. Lönninkartanoon voi tutustua osoitteessa Vanhatie 47 ja lisätietoa antaa Haapaveden Opisto.

Lisätietoja

https://peda.net/kansanopistot/haapaveden-opisto/opiston-esittely

MarjaHerkut

Haapaveden Kytökylässä sijaitseva Nurkkala on ollut maataloustila sukupolvien ajan ja toiminut marjatilana vuodesta 1998 lähtien. Tilan pihapirissä toimii viihtyisä tilausravintola ja viinimyymälä Tuomon Tupa, joka soveltuu parhaiten erilaisten kokousten, perhejuhlien ja muiden tilaisuuksien järjestämiseen.

Lisätietoja

http://www.angelfire.com/folk/marjaherkut/

Piipsanneva

Piipsanneva on yksi Euroopan suurimmista yhtenäisistä turvetuotantoalueista. Alueen suuruus on kaikkiaan 3400 hehtaaria. Valtavia turvevaroja hyödynnetään muun muassa lämmöntuotannossa.

Ratsupaikka

Ratsupaikka on tarjonnut hevosurheilupalveluja Haapavedellä jo yli kymmenen vuoden ajan. Yritys toimii lähellä Haapaveden keskustaa. Ratsupaikan rauhallisessa maaseututallissa on tilat 11 hevoselle pesupaikkoineen ja varustetiloineen.

Yhteystiedot

Mieluskyläntie 186
86600 Haapavesi
puh. (08) 450 124

Reijo Waara -sali

Haapaveden Opiston päärakennuksessa Väinölässä on viihtyisä Reijo Waara -sali, joka soveltuu erinomaisesti tilaisuuksien järjestämiseen. Reijo Waara -salin 204-paikkaisessa auditoriossa on täydellinen AV-esitys- ja videoneuvottelujärjestelmä sekä näyttämötila, jossa full room -äänentoistojärjestelmä. Lisäksi samassa rakennuksessa on ryhmätyötiloiksi soveltuvia erisuuruisia neuvottelu- ja luokkatiloja sekä kahvio.

Lisätietoja

http://www.haapop.fi/sivu/fi/tilat/reijowaarasali/

Ruustinnanhovi

Rakennus- ja maisemahistoriallisesti arvokkaassa Ruustinnanhovissa voi järjestää vaikkapa kokouksia, koulutuksia, häitä ja perhejuhlia tai muita räätälöityjä tilaisuuksia sekä erilaisia harrastemahdollisuuksia löytyy paljon.

Yhteystiedot

Kytökyläntie 260
86600 Haapavesi
puh. (040) 5213 508
satu.lundberg1@luukku.com

Villa Korkatti

Villa Korkatti sijaitsee rauhallisella ja mukavalla paikalla luonnon keskellä n. 8 km Haapavedeltä Pulkkilan suuntaan.

Rauhallinen paikka tarjoaa oivan mahdollisuuden majoittua sekä järjestää erilaisia kokouksia, juhlia, kokoontumisia ja ruokailuja. Mukavan lisän tuovat pihapiiri, harrastemahdollisuudet sekä ympärillä oleva luonto.

Lisätietoja

http://www.villakorkatti.fi/