Luonto ja ympäristö

Luontopolut ja vaellusreitit

Ainalin lintujärvi

Ainalin lintujärvi on yksi Suomen merkittävimpiä lintujärviä. Järvellä bongari voi saada kiikariinsa monia harvinaisiakin lintulajeja keväisten ja syksyisten muuttojen yhteydessä.

Lisätietoja Ainalista ja muista Haapaveden lintujärvistä saa Pyhäjokialueen luontopaikkaoppaasta.

Haapaveden latu ry

Ladun lajivalikoima on laaja ja mielenkiintoinen. Paikallisjärjestö järjestää elämyksiä sekä kunto- ja terveysliikuntaa, kuten hiihtoa (myös kuutamo), laturetkiä, avantouintia, hiekan-, lumen- ja jäänveistoa, pyöräilyä, lentopalloa, sauvakävelyä, perheliikuntaa ja retkeilyä.

Lisätietoja

Haapaveden latu ry

Haapaveden Metsästysyhdistys ry

Haapaveden Metsästysyhdistys on vuonna 1949 perustettu seura, jonka metsästysalueen pinta-ala on noin 56000 hehtaaria. Jäseniä seurassa on 1343.

Lisätietoa

Haapaveden Metsästysyhdistys ry

Kalastusluvat

Mieluskosken alue

Mieluskoski osakkaille 5,00 €/vuosi
vieraslupa 8,50 €/vrk, 17,00 €/kausi

Haapaveden muut vesialueet

Uistelulupa Haapavedellä asuville 5,00 €/kausi
Ulkopaikkakuntalaisille 5,00 €/päivä, 25,00 €/kausi

Pyhäjoen yhtenäislupa-alue

15,00 €/viikko
55,00 €/vuosi

Lisätietoja kalastuksesta ja yhteisluvista

Kalastusalueen isännöitsijä
Kari Ojala, puh. 040 777 2459

Korkattivuori

Korkattivuori on Oulun läänin läntisen osan korkein paikka. Sen tekevät mielenkiintoiseksi retkikohteeksi Pohjois-Pohjanmaalla poikkeukselliset näköalat ja luontopolku. Vuoren huippu kohoaa 186,6 metriä merenpinnan yläpuolelle. Vuoren kallioisella laella sijaitsevan entisen palovartiotornin alin taso on kunnostettu näköalapaikaksi.

Lisätietoa Korkattivuoresta Pyhäjokialueen luontopaikkaoppaassa.

Köyryrimpi-Ollikkaanneva

Köyryrimpi-Ollikkaanneva on Ainalin lintujärvien koillispuolella sijaitseva laaja aapasuo. Köyryrimmellä on myös keidassuoalueita. Köyryrimpi-Ollikkaanneva on arvokas lintusuo.

Lisätietoa Köyryrimmestä Pyhäjokialueen luontopaikkaoppaassa.

Liikunnalliselle matkailijalle

Oli kesä tai talvi, Haapavesi tarjoaa upeat puitteen aktiivilomailijalle. Ulkoliikunnan harrastajia palvelevat kesäisin urheilukenttä, pesäpallokenttä, tenniskenttä sekä uimarannat. Talvella taas on tarjolla valaistuja hiihtolatuja vaihtelevassa maastossa peräti 55 km.

Lisäksi Haapavedeltä löytyvät myös mm. ampumarata ja moottoriurheilukeskus ja ratsastusmahdollisuudet. Haapavedeltä löytyy myös ympäri vuoden avoinna olevan jäähalli sekä uimahalli, jonka voi varata myös yksityiseen käyttöön.

Piipsanneva

Piipsanneva on yksi Euroopan suurimmista yhtenäisistä turvetuotantoalueista. Alueen suuruus on kaikkiaan 3400 hehtaaria. Valtavia turvevaroja hyödynnetään muun muassa lämmöntuotannossa.

Pyhäjokivarren kalastusalue

Pyhäjoki soveltuu erinomaisesti rannalta tapahtuvaan vapakalastukseen kevyillä vapakalastusvälineillä. Joen leveys vaihtelee 20-80 metriin ja on lähes kaikissa merkittävissä kalastuskohteissa kahlattavissa, joten se soveltuu erinomaisesti myös perhokalastukseen.

Lisätietoja

Pyhäjokivarren kalastusalue