Varhaiskasvatuksen tuet ja maksut

Lasten kotihoidon- ja yksityisen hoidon tuki

Perheet voivat hakea kunnallisenvarhaiskasvatuksen sijasta lapselleen kotihoidon- tai yksityisen hoidon tukea. Sekä kotihoidon tuki että yksityisen hoidon tuki haetaan Kelalta. Haapaveden kaupunki maksaa myös yksityisen hoidon tuen kuntalisää. Hakemuksia saa päivähoitotoimistosta.

Yksityinen palveluntuottaja on velvollinen tekemään ilmoituksen varhaiskasvatustoiminnan aloittamisesta päivähoitotoimistoon.

Varhaiskasvatukseen hakeminen ja varhaiskasvatuksen asiakasmaksut

Varhaiskasvatuspaikat ovat haettavana ympäri vuoden. Hoitopaikkaa tulee hakea neljä kuukautta ennen hoidon toivottua alkamista. Mikäli varhaiskasvatuksen tarve ei ole ennakoitavissa ja hoidon tarve johtuu työllistymisestä tai opiskelusta, hoitopaikkaa tulee hakea viimeistään kaksi viikkoa ennen hoidon toivottua alkamista. Varhaiskasvatushakemuksia saa päivähoitotoimistosta sekä hoitopaikoista.

Varhaiskasvatuksen asiakasmaksu määräytyy perheen koon, tulojen sekä hoitoajan mukaan. Kokoaikaisen varhaiskasvatuksen asiakasmaksu on enintään 290 € kuukaudessa. Perheen toisen lapsen varhaiskasvatusmaksu on 90% nuorimman lapsen maksusta, enintään 261 € kuukaudessa. Perheen seuraavien lasten varhaiskasvatusmaksu on 20% nuorimman lapsen maksusta, enintään 58 € kuukaudessa.

  • kokoaikainen varhaiskasvatus, keskimäärin yli 35 tuntia viikossa / yli 150 tuntia/kk
  • osa-aikainen varhaiskasvatus, keskimäärin enintään 35 tuntia viikossa / enintään 150 tuntia/kk

Osa-aikaisen varhaiskasvatuksen maksut on porrastettu hoitoajan mukaan.

Tarkemmat tiedot erillisessä dokumentissa Varhaiskasvatuksen asiakasmaksut.pdf (sivu päivitettävänä).

Muuta

Katso myös päivähoitopaikat; Ahjolan päiväkoti, Ryhmäperhepäiväkodit, Perhepäivähoito. Esiopetusasioissa palvelee myös koulutoimisto.

Lomakkeet

Dokumentit

  • Varhaiskasvatuksen asiakasmaksut (dokumentti päivitettävänä)